Ihana porkkanakakku (gluteeniton)

Jee, vihdoin teen tämän! Olen miettinyt ja haaveillut leivontablogin pitämisestä jo pitkään ja joskus jo aloittanutkin, mutta sitten se on jäänyt. Nyt tuntui sopivalta hetkeltä aloittaa blogi ja päivittääkin säännöllisesti. Toivottavasti myös te lukijat saatte täältä inspiraatiota. Kommentteja ja toivomuksia saa esittää mielellään. Tämä alku on minulle vielä opettelua, että saan kuvista sellaiset kuin haluankin ja ulkoasu voi muuttua vielä. Mutta, nyt asiaan.


Tämän ihanan pehmeän porkkanakakun innoittajana toimi herkullinen porkkanakakku, jota sain maistaa ystäväni valmistujaisissa. Reseptin ohjeeseen otin täältä Arlan sivuilta, jota muunsin hieman ja tein täytteen perinteisemmin eli sulatejuusto-voi-tomusokeri -seoksesta.



Ainekset

2 1/4 dl rypsiöljyä
n. 200 g gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/4 tl inkivääriä
1 tl kanelia
225 g sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
225 g raastettua porkkanaa
n.70 g cashew- ja maapähkinöitä

Täyte:
70 g voita
vajaa 130 g sulatejuustoa
200 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Päälle:
vajaa 2 dl kuohukermaa
sokeria
pähkinöitä

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) ja laita pohjalle leivinpaperipala. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet. Sekoita sähkövatkaimella toisessa kulhossa sokeri ja öljy noin 2-3 minuutin ajan, kunnes seos on tasaista. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Nostele joukkoon jauho-mausteseos ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi sekoita joukkoon porkkanaraaste, ja halutessasi pähkinät. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Kokeile hammastikun avulla kakun kypsyyttä, kypsätä kakusta tikku tulee puhtaana ulos. Jos kakku vaikuttaa raa’alta, laita uuniin vielä 5 minuutiksi. Anna jäähtyä.

Tee täyte. Pehmitä voi sähkövatkaimella ja lisää sitten joukkoon sulatejuusto ja sokerit. Jaa kakku kolmeen osaan. Levitä täytettä jokaiseen väliin ja halutessasi myös päälle. Jos haluat kakun päälle kerman,vaahdota kerma ja lisää hieman sokeria. Levitä kerma kakun päälle ja koristele pähkinöillä. Tämä kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, mutta maistuu kyllä myös jo heti leivottua.

Kommentit