Punaherukka-valkosuklaapalat (gluteeniton)

Olimme lähdössä käymään mieheni vanhempien luona ja ajattelin, että olisi mukava viedä jotain leivonnaista tuliaiseksi. Sitten minulle tuli mieleen kaapissa oleva valkosuklaa, jonka haluaisin käyttää johonkin brownie-tyyppiseen leivokseen. Selasin Blogloviniin tallennettuja reseptejä ja löysin tämän Suklaapossun julkaiseman Mutakakkumaiset punaherukka-valkosuklaapalat. Minulla ei kuitenkaan ollut tarpeeksi gluteenittomia jauhoja, joten käytin lisänä kookoshiutaleita ja hieman perunajauhoja. Leivoksista tuli pehmeitä ja punaherukat toivat hieman kirpeyttä, mutta se ei tullut liikaa esiin koska valkosuklaa tasapainottaa sopivasti makua. 

Punaherukka-valkosuklaapalat

n. 20 x 30 cm vuokaan
Aineet:
150 g valkosuklaata
75 g voita
3 munaa
1.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoa (Sunnuntai)
1 dl kookoshiutaleita
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
2 dl punaherukoita 
Ohje:
Pilko suklaat mikron kestävään kulhoon. Laita kulhoon myös voi. Sulata mikrossa välillä sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita nuolijalla varovasti joukkoon siivilöidyt jauhot ja kookoshiutaleet, joihin olet sekoittanut suolan ja leivinjauheen. Kääntele joukkoon vielä sulanut suklaaseos.Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille, tasoita. Ripottele pinnalle punaherukoita. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa paiston loppupuolella, jotta se ei tummu liikaa. Piirakan kuuluu jäädä keskeltä hieman taikinaiseksi.
Huom. Ole tarkkana pinnan kanssa. Suojaisin itse jo aika varhaisessa vaiheessa pinnan, koska itse unohdin suojauksen ja mielestäni pinta pääsi tummumaan vähän liikaakin.

Huom. Pakastetut punaherukat painuivat leivoksen pohjalle. Suosittelen kokeilemaan sitä, että lisää punaherukat taikinaan vasta kun on paistanut leivosta n.puolet ajasta. Luulen, että marjojen painuminen pohjalle johtui taikinan keveydestä.

Kommentit