Suklaakakkupohja

Olen kokeillut useita erilaisia kakkupohjia, mutta tätä Suklaapossun mehevää suklaakakkupohjaa leivottuani en ole kaivannut enää muuta. Kakku on ihanan pehmeä, kostea eikä sitä siis tarvitse kostuttaa lainkaan. Kakkupohjan täytteeksi sopivat niin suklaisemmat kuin marjaiset tai hedelmäiset täytteetkin. Olen leiponut kakun myös käyttäen oliiviöljyä rypsilöljyn sijaan, maitosuklaata tumman suklaan sijaan ja jogurttia piimän sijasta, ja aina kakku on onnistunut. Minusta tämä kakkupohja on myös tosi helppo tehdä, joten senkin vuoksi suosin tätä.

Tällä kertaa tein kakkupohjan ystäväni syntymäpäiväyllätystä varten. Toivottavasti yllätys onnistuu eikä synttärisankari saa vihiä juhlista.:) Alla on suklaakakkupohjan resepti siis pienin muokkauksin. 

EDIT. Tulin mieheni kanssa siihen tulokseen, että parhaimman makuisen kakkupohjan saa kun käyttää pohjassa tummaa suklaata, fariinisokeria ja sokeria sekä kaakaojuomajauhetta. Laitan siitä vielä myöhemmin oman ohjeen, mutta voit muuttaa aineet jo tähänkin kakkuun.



Mehevä suklaakakkupohja


n. 20-22 cm vuokaan
Aineet:
50 g Fazerin marjasuklaata
125 g voita
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl jogurttia
3 munaa
3 dl sokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Ohje:
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.


Vinkki: Älä paista kakkua liikaa. Seuraa kakun kypsymistä tikulla loppuvaiheessa tiheämmin, jottei kakku kuivu.



Kommentit