Brookiet

Olen kokeillut brookieita kauan aikaa sitten ja ne nousivat yhdeksi suosikkiherkuistani.:) Kaakao kermavaahdolla -blogissa oli herkullisen näköinen pähkinä-suklaabrookiesien ohje, jota tein puolittaen annoksen. Jätin pähkinät pois, sillä meille oli tulossa vieraita ja ajattelin ottaa varman päälle, että kaikki voivat syödä brookieta.



Unohdin ottaa kuvia ennen tarjoilua, joten tässä on puolikas brookie.:)

Brookiet
Brownietaikina:
125 g voita
100 g tummaa suklaata
2 munaa
1,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,25 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon, ota kattila liedeltä ja sekoita tasaiseksi. Vispaa toisessa kulhossa munat ja sokeri. Yhdistä voi-suklaaseoksen kanssa. Lisää lopuksi vaniljasokeri, ripaus suolaa sekä vehnäjauhot. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista uunin alemmalla tasolla 200 asteessa 10-12 minuuttia. Lisää esipaiston jälkeen keksitaikinaa päälle.

Cookietaikina:
125 g voita
vajaa 1 dl sokeria
n. 1 dl fariinisokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g Lidlin Milk Chocolate with Salty Liquorice -suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan sekaan. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Pilko suklaa pieniksi sattumiksi. Lisää sattumat taikinan sekaan. Tee cookietaikinasta kekoja esipaistetun browniepohjan päälle. Ripottele halutessasi päälle vielä hieman sormisuolaa. Paista uunissa vielä toiset 10-12 minuuttia, kunnes keksitaikina alkaa saamaan vähän väriä pintaan mutta on vielä pehmeää.


Paiston kanssa kannattaa olla tarkkana. Brookiet ovat parhaimmillaan kun niitä ei paista liikaa ja jäävät tahmeiksi. Laitoin loput pakastimeen ja ai että, miten hyvältä ne maistuvat myös suoraan pakastimesta.:)



Kommentit